navigatie overslaan

Sallandse Heuvelrugroute

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  32,0 km
 • Duur
  2:08
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Deze prachtige route laat je kennis maken met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. In het park waan je jezelf soms in het buitenland, aangezien je omringd bent met niets anders dan unieke, uitgestrekte heidevelden, weidse vergezichten en volle bospercelen.

Startpunt

De start is bij knooppunt 55. Dit is bij het station in Nijverdal. De route is 32 km lang. Je kunt de route inkorten tot 23 km. Hiervoor ga je van knooppunt 66, naar knooppunt 65 en dan naar knooppunt 64.

 1. Memory Vrijheidsmuseum

  Memory Museum

  In het oorlogsmuseum beleeft u als bezoeker stap voor stap de periode 1935-1945 en krijgt zo een realistisch beeld van deze tijd. Te midden van levensechte diorama's kunt u met alle zintuigen de oorlog ervaren. www.memorymuseum.nl

  Met betrekking tot de bankoverval bevinden zich unieke stukken in de collectie, zoals het pistool van Jo Ribbers waarmee hij het gezin Van Schooten dat boven de bank woonde onder schot hield. Ook persoonlijke eigendommen van de gebroeders Gerard en Hendrik Frielink zijn te bezichtigen.

  Deze spullen zijn vanuit het concentratiekamp terug gekomen.

 2. Fietsknooppunt 58

 3. Fietsknooppunt 62

 4. Nationaal Park

  nationaal park

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is een uniek gebied met oude esdorpen, landgoederen, boerderijen, akkers en velden. Met maar liefst 16 heuvels, beken en dalen uit de IJstijd en met het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest-Europa.

  Gelegen tussen de dorpen Ommen, Wierden, Diepenheim en Raalte met als middelpunt Nijverdal en Holten. Genieten in het bos en op de heide, van de levendige dorpen, de prachtige vergezichten en de kronkelende rivier de Regge.

 5. Fietsknooppunt 66

 6. Fietsknooppunt 70

 7. Route Canadese Begraafplaats

  Na camping Holterberg, RA de Eekhoornweg in fietsen tot aan de Canadese Begraafplaats. Daarna weer terug naar de Forthaarsweg en route vervolgen naar knp 69

 8. Canadian War Cemetry

  Canadian War Cemetry

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van deze 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. In het Informatiecentrum komt u meer te weten over de gesneuvelde soldaten.

 9. Fietsknooppunt 69

 10. Fietsknooppunt 71

 11. Fietsknooppunt TIP

 12. Fietsknooppunt 68

 13. Fietsknooppunt 64

 14. Fietsknooppunt 61

 15. Fietsknooppunt 5

 16. Fietsknooppunt 56

 17. Infocentrum en Herberg De Pas

  Infocentrum en Herberg de Pas

  Natuurmonumenten en Herberg de Pas hebben een sfeervolle ontmoetingsplaats gecreƫerd. Laat je enthousiasmeren door onze vrijwilligers in de natuurschuur, kom ravotten in de Speelnatuur van OERRR, geniet van heerlijk eten bij Herberg De Pas, kom overnachten in de Lodge of vergaderen in de Potstal.

  Herberg De Pas

  In de herberg serveren we puur en eerlijk eten zonder fratsen, smaakvol en ambachtelijk bereid met mooie producten uit de streek. Groentes uit de eigen moestuin en kruiden uit de kruidentuin. Op koffiedik kweken we oesterzwammen. En net als vroeger wekken we groentes en maken compote van vers fruit.

 18. Fietsknooppunt 57

 19. Fietsknooppunt TOP

 20. BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Informatiecentrum, winkel, sterrenwacht en een gezellige horeca locatie met een heerlijk terras. Tevens startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

 21. Fietsknooppunt 53

 22. Fietsknooppunt 55