navigatie overslaan

DeventerWijzer bron voor informatie over wonen, welzijn en zorg

deventerwijzer

DeventerWijzer valt onder de dienstverlening van de Bibliotheek Deventer. U kunt er terecht met al uw vragen over wonen, welzijn en zorg. Zoekt u bijvoorbeeld naar vervoersmogelijkheden, tips voor het huishouden, hulp bij uw (financiële) administratie, dan bent u in de Bibliotheek/Wijkwinkel aan het goede adres. Maar ook voor informatie over thuiszorg, (senioren-) woningen, over sport-, creatieve en andere activiteiten in uw buurt.

Belangrijke informatiebron is de website deventerwijzer, een onafhankelijke en informatieve website waar u vragen kunt stellen, tips, uitleg en informatie vindt over wonen welzijn en zorg. Er is een geïntegreerde activiteitenagenda met o.a. activiteiten in uw buurt.

Doorverwijzing en spreekuren De bibliotheek-/wijkwinkelmedewerker beantwoordt uw vraag maar kan ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld het sociaal team, een vrijwilligersorganisatie of een van de spreekuren. Er zijn spreekuren van o.a. de sociaal raadslieden, Carinova Vrijwillige Thuisadministratie en het Taal Digi-punt (Bibliotheek), voor vragen over taalondersteuning of het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Activiteiten De Bibliotheek/Wijkwinkel organiseert regelmatig samen met de maatschappelijke organisaties activiteiten zoals lezingen, themabijeenkomsten en informatieavonden. Deze worden aangekondigd in de plaatselijke bladen en via sociale media als Facebook en Twitter.

Kortom, heeft een vraag over uw leefsituatie, de Bibliotheek/DeventerWijzer helpt u graag op weg.

contact

Tel. 14 0570