Museumboerderij & Boerderijkamers De Pothaar

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 17:00
Adres
Pothaarsweg 8, 7437SE Bathmen

Museumboerderij & Boerderijkamers De Pothaar

Boerderijmuseum/oudheidkamer “de Pothaar” toont vroegere Sallandse boerenleven in alle facetten. Overnachten op de Pothaar is ook mogelijk. Wie wil zien hoe het Sallandse boerenleven er in vroegere tijden uitzag, kan zijn hart ophalen op het boerenerf van landgoed “de Pothaar” in buurtschap het Venne in Loo-Bathmen.

“de Pothaar”ligt in het afwisselende Sallandse landschap van bossen, houtwallen en weilanden van buurtschap het Venne in Loo-Bathmen. “de Pothaar”dateert uit 1767 en ontleed haar naam waarschijnlijk aan een kleine tereinverhoging een haar genoemd. Hendrikus Scheperboer en Janna Gerritje Schippers waren de eerste bewoners, nu huizen er hun nazaten.

Het achterhuis van de huidige boerderij is ingericht als boerderijmuseum/oudheidkamer. Hier is te zien hoe men in vroeger tijd op de boerderij leefde. Er zijn verschillende klederdrachten tentoongesteld, evenals werktuigen en gebruiksvoorwerpen. Ook is er een foto-expositie van oud Bathmen te zien, en een Verzameling oude scherven die rond de boerderij zijn gevonden

“de Pothaar” ligt aan de oude Schipbeek. Hier voeren vroeger de zogenaamde Enterse zompen. De schippers konden bij “de Pothaar” aanleggen om iets te drinken. De geschiedenis herhaalt zich. In de museumboerderij/oudheidkamer worden ook versnaperingen geserveerd. De boerderij ligt aan verschillende fietsroutes en er is rond het erf gelegenheid om te wandelen bijvoorbeeld over het Lienepad. Dit pad is weer in ere hersteld. Over dit pad liepen vroeger de paarden die de Entersezompen voorttrokken. Geïnteresseerden kunnen ook een kijkje nemen op de huidige boerderij.

Overnachten op de Pothaar.

De sfeer van toen en het comfort van nu. Ervaar het zelf in onze ruime boerderijkamers, met eigen douche en toilet. In de keuken zetten onze gasten koffie of thee en bij het ontbijt serveren wij natuurlijk een eitje van onze scharrelkippen.

OK

Cookies