navigatie overslaan
Eigen succes overtroffen

ROCKBAND KABAAL ORGANISEERT OPNIEUW EIGEN FESTIVAL

De Bathmense rockband Kabaal organiseert op 2 en 3 juni 2023 opnieuw haar eigen muziekfestival Veur de Bakker op de Brink in Bathmen.

Veertig jaar lang met je vrienden muziek maken. Veel bands is het niet gegeven. De Bathmense rockband Kabaal denkt nog lang niet aan stoppen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni aanstaande viert de groep het 40-jarig bestaan van de band met het gratis toegankelijke festival Veur de Bakker in Bathmen.

Een groepje schooljongens uit Bathmen vormden begin jaren tachtig een muziekband. In de begintijd produceerden ze vooral veel herrie. De bandnaam was een feit en Kabaal zag het levenslicht. De zolderkamer werd al snel ingeruild voor een echte oefenruimte en niet veel later volgden de eerste boekingen. Nu, veertig jaar later, staat Kabaal nog steeds als een huis.

Bijzondere mijlpaal Kabaal is in 1983 opgericht en bestaat dit jaar 40 jaar. Deze indrukwekkende mijlpaal laat de band opnieuw niet onopgemerkt voorbijgaan. In 2018 vierde de rockformatie het 35-jarig bestaan. Dat heugelijke feit werd toen gevierd met het eigen festival Veur de Bakker. De eerste editie was een doorslaand succes en trok ruim vijfduizend muziekliefhebbers naar de Brink in Bathmen.

"We willen iets terugdoen voor alle Bathmenaren en fans in de wijde regio. Op onze eigen manier, in een feesttent, midden in het centrum van ons dorp. We trakteren graag iedereen wederom met ons toffe Veur de Bakker festival. Het dorp praat nu nog over de editie van alweer vijf jaar geleden." vertelt Kabaal-drummer van het eerste uur Wim van der Meij.

Gratis programma voor jong en oud Over een paar weken vindt de tweede editie van het gratis festival plaats. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni aanstaande staan ruim veertig artiesten geprogrammeerd. Van Henk Wijngaard, Bonnie St. Claire, Jacques Herb, Straatwaarde en diverse special guests tot Steam Sister, Erwin Nyhoff, Ammar en Ronnie Ruysdael. Maar ook de Belgische reggaegroep Rootman J & The Zionyouth Crew, Orlando, Halsband, de Edelweiss, The Allstarz en Reeperbahner kenmerken de diversiteit van het muziekprogramma.

In het feestweekend is er ook straattheater te zien en staat er onder andere een draaimolen voor de kleine festivalganger. Kabaal zal als een van de headliners op het festival een speciale jubileumshow verzorgen. Het festival op zaterdag is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.

Informatie Een toegangsticket aanschaffen is niet nodig. Veur de Bakker is beide dagen gratis toegankelijk. Meer info over het festival en praktische informatie is te vinden op veurdebakker.nl

Informatie Een toegangsticket aanschaffen is niet nodig want Veur de Bakker is beide dagen gratis toegankelijk. Meer info over het festival en het volledige programma is te vinden op www.veurdebakker.nl

Wanneer

-
-

Prijzen

gratis