Workshop Familieopstellingen

Familieopstellingen

prijs
€ 95,00
locatie
Kalma, Bathmen

Kom je telkens in dezelfde situaties terecht? Wil je weten wat een ziekte of ongemak je te zeggen heeft? Loop je keer op keer tegen dezelfde blokkade aan? Wil je inzicht in het conflict tussen jou en een ander? Wil je meer balans in één van je relaties? Dan is deze workshop iets voor jou. Een familieopstelling laat de onderliggende patronen zien van welke problematiek er dan ook maar speelt.

Een Familieopstelling is een middel om de onderlinge verhoudingen in een (familie-)systeem zichtbaar te maken. Dit kan zowel het systeem van een gezin, maar ook van jezelf of je werk zijn. Het geeft duidelijkheid in welke rollen zijn aangenomen en welke patronen zijn ontstaan die nodig waren om te kunnen functioneren binnen het gezin, je werk of jezelf. Wanneer dit zichtbaar is geworden kunnen de patronen doorbroken en de rollen afgelegd worden.

Binnen (familie-)systemen bestaan er drie ‘wetten van de liefde’. Problemen ontstaan wanneer een of meerdere van deze wetten niet in acht worden genomen, waardoor de energie binnen het systeem geblokkeerd wordt. Deze wetten zijn:

1 Het recht er bij te horen. Wanneer iemand –bijvoorbeeld een familielid, een afgestaan kind of een oude liefde– wordt uitgesloten heeft dit gevolgen. In dat geval wordt de plek ingenomen door een ander familielid van een volgende generatie. 2 De orde van de liefde. Degene die eerder geboren is gaat voor degene die later geboren is. Het betekent dat in een gezonde situatie de liefde van ouders naar kinderen stroomt en van oudere kinderen naar jongere kinderen. 3 Balans tussen geven en nemen. Het systeem zoekt naar een evenwicht. Als iemand bijvoorbeeld benadeeld is, komt er pas weer rust als de ‘schuld’ ingelost is. Een uitzondering is de ouder-kindrelatie. Daar geeft de ouder en ontvangt het kind.

Via een familieopstelling kunnen problemen zichtbaar gemaakt en geheeld worden waardoor de energie weer kan stromen.

OK

Cookies