Opening BBKK zomer-herfst expositie 2019

locatie
Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen

Onder het motto ‘Bij Braakhekke Kunst Kijken’ organiseert Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring’ (BBKK) de zomer-herfst expositie in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen. Rien Renema (Deventer) toont schilderijen en tekeningen. Kathy Jumelet (Olst) en Corrie Eland (Deventer) exposeren keramiek.

Rien Renema studeerde aan de Rijksacademie Beeldende Kunst Amsterdam. Hij schildert en tekent, kleurrijke landschappen en intrigerende portretten, realistisch en abstract op groot en klein formaat. Sinds 1991 maakt hij elke dag een werk op papier, portretten en over tal van andere onderwerpen, voorzien van een nummer en datum.

Kathy Jumelet heeft haar keramiekopleiding gevolgd in Gouda. Ze zegt dat het proces van werken met klei, het draaien of handvormen, het decoreren en glazuren, belangrijker voor haar is dan het eindresultaat. Dat is eerder al in haar hoofd is ontstaan.

Corrie Eland (Deventer), keramiste, volgt nu een schildercursus om kennis te maken met de technieken van een andere kunstdiscipline.
De gebogen lijn is een herkenningspunt in haar werk, zowel in de vormgeving als in de decoratie: “daar voel ik me prettig bij, zoals in landschappen met gebogen lijnen als de heuvels van Toscane of van Zuid Limburg.

OK

Cookies