Dubbelconcert Hanzestadband en Big Band Straight Ahead met Gastsolist Jan Wessels

The Time Machine (reis door de tijd met jazz)

prijs
€ 7,50
locatie
Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen

Dubbelconcert met nationaal bekende gastsolist Jan Wessels. Aanvang: 20:00 uur. Zaal open: 19:30 uur.

Met het dubbelconcert nemen wij u mee in een reis door de tijd van oude Big Band muziek zoals die van Count Basie en Duke Ellington tot de moderne jazz muziek van Snarky Puppy, Pat Metheny en Phill Collins.

Voor de pauze zal de hanzestadband onder leiding van Arjan Stam een aantal stukken ten gehore brengen met haar eigen solisten waarna vervolgens de gastsolist van de avond ten tonele zal komen en een aantal stukken met hen zal spelen. Hierbij beginnen we bij de oude jazz en gaan we langzaam richting de modernere jazzmuziek.

Na de pauze zal Big Band Straight Ahead onder leiding van Sander Zweerink u verder op reis meenemen naar de jazzmuziek van nu waarbij tevens Jan Wessels een prachtig aandeel zal vertolken.

Een prachtige reis door de tijd met muziek van de jaren twintig van de vorige eeuw tot muziek van nu.

Gastsolist van de avond, Jan Wessels (Trompettist, Arrangeur, Componist, Docent), staat bekend als een groot Chet Baker fan. Zijn lyrische spel en warmte voor de muziek hoort u terug in Jan zijn spel. Hij speelde en speelt al jaren met oa Millenium Jazz Orchestra, The Skymasters, het Metropool Orkest, Jazz Orchestra of the concertgebouw en vele anderen. Daarnaast is hij als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium en het conservatorium van Amsterdam.

OK

Cookies