navigatie overslaan

Langs wegen en paden

Bathmen ligt temidden van prachtige bossen, voor natuurliefhebbers een uniek gebied. Vanaf de dorpspomp op de Brink starten 4 gemarkeerde wandelroutes, variërend van 4 tot 11 km. Bathmen heeft ook een eigen kuierroute van ca. 25 km die gaat door de buurtschappen Dortherhoek, Zuidloo en Loo. Uiteraard kunt u Bathmen en omgeving ook fietsend verkennen. Diverse fietsroutes zijn in foldervorm verkrijgbaar en brengen u langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Sluimeren langs de Schipbeek

De Schipbeek is de levensader geweest van Bathmen. Tegenwoordig wordt de beek niet meer bevaren. Wel is het mogelijk de Schipbeek met een kano te verkennen. Een deel van de beek is opgenomen in een meer dan 400 km lange kanoroute door Overijssel. Ook is de Schipbeek uitermate geschikt om te vissen. U hebt een sportvisakte en een visvergunning nodig.

Zwembad

Bathmen heeft ook een schitterend recreatiezwembad met een superglijbaan gelegen aan de Oudendijk in Loo. Een grote zonneweide, een speeltuin en een overzichtelijk peuterbad zijn ideaal voor een dagje uit met kinderen.

Bathmense Evenementen

In Bathmen vinden vele grote evenementen plaats. De kunstmarkt rondom de kerk en de survivalrun in en rondom de Schipbeek zijn inmiddels grote trekpleisters geworden. In juni vieren de inwoners van Loo en wijde omgeving hun school- en volksfeest. Ook de Bathmense kermis in het laatste weekeinde van september is bijzonder populair bij jong en oud.

Hippisch Bathmen

Op hippisch gebied is Bathmen landelijk bekend o.a. door het evenement Bathmen te Paard. Ook de jaarlijkse concoursen van de ponyclub en de rijvereniging en de samengestelde wedstrijden in het Traasterbos trekken veel bezoekers.

Actief in Bathmen

Bathmen beschikt over uitstekende sportvoorzieningen. Aan de Prinses Margrietlaan liggen sporthal De Uutvlog en sportpark De Looënk. Tal van sporten worden hier beoefend. Verder heeft Bathmen een tennishal aan de rand van het dorp met met 4 binnen- en 6 buitenbanen en in het dorp een tennispark met 5 gravelbanen. Daarnaast ligt net buiten het dorp een grote manege. Kijk voor meer informatie

sport en recreatie

of bij

Verenigingen