Cultuurhuus Braakhekke

Het ontmoetingspunt van Bathmen

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 16:00
Adres
Schoolstraat 6A, 7437AE Bathmen

Cultuurhuus Braakhekke

Bij het cultuurhuus kunt u terecht voor theater, muziek, lezingen, exposities, diverse lessen van yoga tot slagwerk etc.

Op 30 mei 2008 werd de volledig vernieuwde Zaal Braakhekke geopend. Zaal Braakhekke was al een begrip sinds 1956 en fungeerde als een echt dorpshuis. De accommodatie was echter dringend aan restauratie toe.

Het nieuwe ‘Cultuurhuus Bathmen’, dat op de gevel nog steeds de naam BRAAKHEKKE draagt om recht te doen aan de voorgeschiedenis, is een multifunctioneel gebouw geworden. Het gebouw leent zich voor vele doeleinden. Met name de ‘grote’ zaal, nu de Heeren van Dorthzaal geheten, is een volwaardige schouwburgzaal geworden, uitgerust met een professionele licht- en geluidsinstallatie.

Het beheer en de exploitatie van het Cultuurhuus Bathmen ligt in handen van de Stichting Cultuurhuus Bathmen. Het stichtingsbestuur stelt zich ten doel van het Cultuurhuus Bathmen het kloppende hart van Bathmen te maken. De in Bathmen rijkelijk vertegenwoordigde verenigingen weten de weg naar het Cultuurhuus Bathmen al heel goed te vinden waardoor er een groot aanbod aan activiteiten is.

Het stichtingsbestuur wil door een uitgekiende programmering een nog gevarieerder aanbod van activiteiten en voorstellingen aanbieden.

Agenda

Scrum Whiskeyproeverij

Aanvang
Locatie
Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen

Voorafgaand aan de voorstelling een whiskeyproeverij verzorgd door het Bockje. U proeft 4 whiskey`s.

OKB; “Vooruitboeren in Overijssel 1950-2000”

Aanvang
Locatie
Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen

Het paard maakte plaats voor de trekker, de melkbus voor de koeltank en het gemengde bedrijf voor gespecialiseerde ondernemingen. De oudere generatie boeren heeft het leven en werken op de boerderij revolutionair zien veranderen. Deze stille revolutie op het platteland staat centraal tijdens een historische avond op 30 januari a.s.

BBKK Lezing Marc Chagall, veelzijdig kunstenaar, door ds.Joop Mol in Cultuurhuus Braakhekke

Aanvang
Locatie
Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen

Van de tot Fransman genaturaliseerde, maar uit Rusland afkomstige Marc Chagall, is een omvangrijk oeuvre bekend. Naast het maken van schilderijen, hield hij zich bezig met allerlei vormen van grafiek, ontwierp decors voor toneel, ballet en opera, vervaardigde diverse weergaven in keramiek en mozaïek en maakte hij ontwerpen voor glas-in-loodramen en wandtapijten. Over zijn veelkleurige uitingsvormen en de daaraan ten grondslag liggende achtergronden, vertelt Joop Mol uit Gaanderen aan de hand van vele beelden.

Marjolijn van Kooten; 'Ik zie de bui al hangen'

Aanvang
Locatie
Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen

Dit is een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op. Geestige conferences afgewisseld met mooie kleine liedjes die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor. Een combinatie van Kaandorp en Dorrestijn.

OK

Cookies