De Wijkwinkel, bron voor informatie over wonen, welzijn en zorg  

Wijkwinkel valt onder de dienstverlening van de Bibliotheek Deventer. U kunt er terecht met al uw vragen over wonen, welzijn en zorg. Zoekt u bijvoorbeeld naar vervoersmogelijkheden, tips voor het huishouden, hulp bij uw (financiële) administratie, dan bent u in de Bibliotheek/Wijkwinkel aan het goede adres. Maar ook voor informatie over thuiszorg, (senioren-) woningen, over sport-, creatieve en andere activiteiten in uw buurt.

Digitale Wijkwinkel
Belangrijke informatiebron is de digitale Wijkwinkel www.wijwkinkeldeventer.nl, een onafhankelijke en informatieve website waar u vragen kunt stellen, tips, uitleg en informatie vindt over wonen welzijn en zorg. Er is een geïntegreerde activiteitenagenda met o.a. activiteiten in uw buurt. Vragen stellen kan ook via het emailadres wijkwinkel@obdeventer.nl of telefoonnummer

0570-675704

 

Doorverwijzing en spreekuren
De bibliotheek-/wijkwinkelmedewerker beantwoordt uw vraag maar kan ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld het sociaal team, een vrijwilligersorganisatie of een van de spreekuren. Er zijn spreekuren van o.a. de sociaal raadslieden, Carinova Vrijwillige Thuisadministratie en het Taal Digi-punt (Bibliotheek), voor vragen over taalondersteuning of het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Activiteiten
De Bibliotheek/Wijkwinkel organiseert regelmatig samen met de maatschappelijke
organisaties activiteiten zoals lezingen, themabijeenkomsten en informatieavonden. Deze worden aangekondigd in de plaatselijke bladen en via sociale media als Facebook en Twitter.

Kortom, heeft een vraag over uw leefsituatie, de Bibliotheek/Wijkwinkel helpt u graag op weg.

Website www.wijkwinkeldeventer.nl

Email     wijkwinkel@obdeventer.nl

Tel.        0570-675704

 

Website bibliotheek: www.obdeventer.nl