navigatie overslaan

Bibliotheek Bathmen

Bij de Bibliotheek Deventer, vestiging Bathmen, kunt u terecht om diverse media zoals boeken en dvd's te lenen. Daarnaast is de bibliotheek een kenniscentrum waar u terecht kunt voor informatie over uiteenlopende onderwerpen.

Regelmatig worden er culturele en educatieve activiteiten georganiseerd voor bewoners van de gemeente Deventer. Onderdeel van Bibliotheek Bathmen is Dementheek Bathmen, een speciale collectie voor mensen met dementie, geheugenproblemen en niet aangeboren hersenletsel én direct betrokkenen: partners, familie, vrienden, mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers.

Dementheek Bathmen

Dementie en geheugenproblemen Steeds meer mensen krijgen direct of indirect met dementie of andere vormen van geheugenverlies te maken. Informatie over deze problematiek is daarom van groot belang. De Dementheek Bathmen voorziet met haar zeer diverse materiaal in een groeiende behoefte. Het materiaal in de dementheek is bedoeld voor mensen met dementie, geheugenproblemen en niet aangeboren hersenletsel én direct betrokkenen: partners, familie, vrienden, mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers. De collectie in Bibliotheek Bathmen bevat folders, boeken (romans, informatieve boeken, kinderboeken), activeringsspellen, puzzels en enkele hulpmiddelen.
Lidmaatschap De collectie is beschikbaar voor alle bibliotheekleden. Voor mensen die geen lid van de bibliotheek zijn, maar wel gebruik willen maken van de Dementheek Bathmen is er een speciale pas. Hiervoor gelden andere voorwaarden en een andere tariefstelling. Zowel de spel-, en activeringsmaterialen als de hulpmiddelen zijn alleen te lenen in Bibliotheek Bathmen op maandag t/m vrijdag van 13.30-16.30 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur. Er is een medewerker van de Bibliotheek aanwezig die hierbij kan helpen. Voor alle informatie over Dementheek Bathmen, het lidmaatschap, de voorwaarden en de openingstijden, zie https://bit.ly/3qgWL9e. Dementheek Bathmen is gevestigd in Bibliotheek Bathmen, Schoolstraat 25.

Samenwerking Dementheek Bathmen is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Bathmen Dementievriendelijk, Woon-, Zorg-, en Dienstencentrum ’t Dijkhuis en Bibliotheek Deventer en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Rabobank.

Contactgegevens Adres Schoolstraat 25 7437AE Bathmen

Telefoonnummer 0570 - 541992

E-mail klantenservicebathmen@bibliotheekdeventer.nl

Website www.bibliotheekdeventer.nl

Faciliteiten WiFi Internettoegang (Individuele) werk-/studieplekken Leestafel Internet-pc Print- en/of kopieerfaciliteiten Dementheek Bathmen

Voorzieningen voor gehandicapten Aaangepast sanitair Rolstoeltoegankelijk Rolstoeldoorgankelijk Parkeervoorziening gehandicapten

Contactgegevens

Bibliotheek Bathmen

voorzieningen

Activiteiten

  • Multicultureel