Zondag 2 november optreden van Artonis Trio in dorpskerk

Op zondag 2 november treedt het jonge en talentvolle Artonis Trio in de Dorpskerk te Bathmen op. De 3 musici hebben allen hun opleiding afgerond aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Vera Beths, Dmitri Ferschtman en Naum Grubert. De leden van het ensemble hebben jarenlange ervaring in het spelen van kamermuziek en traden reeds veelvuldig op in binnen- en buitenland.

Violiste Anoek Brokaar (1986) ontving haar eerste lessen op 7 jarige leeftijd. Al op 12 jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de speciale vooropleiding voor jong talent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2009 sloot ze haar studie in Den Haag bij Vera Beths af. Vervolgens studeerde ze in Namur (België) waar ze haar master afsloot met een 10 met onderscheiding. Anoek bespeelt een viool uit 2009 die speciaal voor haar gebouwd is door Andranik Gaybaryan.

Cellist Willem Stam geboren in Calgary (Canada) begon zijn muzikale opleiding daar zowel als pianist als cellist. Gedurende zijn studie bij John Kadz in Calgary werd hij gecoacht door vele gerenommeerde cello pedagogen. Op 17 jarige leeftijd kwam hij naar Nederland waar hij ging studeren bij Dmitri Ferschtman bij wie hij in 2012 zijn Master of Music succesvol afsloot. Willem Stam bespeelt een Stefano Scarampella cello (Mantova 1918) die hem ter beschikking is gesteld door het Nederlands Muziek Instrumenten Fonds.

Pianist Frank Oppendijk (1985) kreeg zijn eerste pianolessen van Frits Kroese in Amersfoort. Al op 9 jarige leeftijd soleerde hij in het Pianoconcert in C van Haydn. Vanaf 2004 studeerde Frank aan het Koninklijk Concservatorium te Den Haag bij Ellen Corver en vanaf 2007 bij de vermaarde pianist Naum Grubert. Bij hem behaalde hij in 2009 zijn diploma in het solospel. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus is Frank prijswinnend componist. Hij voert zijn eigen composities regelmatig uit.

Het Artonis Trio werd opgericht door Frank Oppendijk. Al na 3 maanden werd het Trio genomineerd voor de Storioni Festival Prijs. Het ensemble heeft een grote passie voor het uitvoeren van klassieke muziek en maakt graag contact met het publiek. Door middel van het muziekmaken zelf maar ook bij het aankondigen van de muziek. In Bathmen staan werken van Beethoven, Shostakovich en Brahms op het programma.

Datum: zondag 2 november;
Aanvang: 15.00 uur;
Locatie: Dorpskerk Bathmen;
Toegang: € 12,50, donateurs: € 7,50 inclusief consumptie, jongeren tot 18 jaar gratis toegang;
Meer informatie: www.muziekkringbathmen.nl


<< Nieuwsarchief