Vrijdag 28 november boekpresentatie Bathmen spant de kroon

Op vrijdag 28 november vindt in Cultuurhuus Braakhekke de presentatie van het boek over het zeer succesvolle evenement Bathmen spant de kroon plaats.

Onlangs is ook bekend geworden dat het evenement Bathmen spant de kroon de Overijsselse Vrijwilligersprijs heeft gewonnen. Voorzitter Barend Breukink: “Terecht vermeldt het juryrapport de sterke samenbindende functie van zo’n evenement voor de gemeenschap Bathmen. Bathmen is op zichzelf al een dorp met veel verenigingen die erg actief zijn, maar Bathmen Spant de Kroon ging daar met haar grote hoeveelheid activiteiten nog eens een keer dwars door heen. Honderden mensen werkten samen om hun stukje van het totale evenement tot in de puntjes uit te werken. De integratie tussen geboren en getogen Bathmenaren en de zogenaamde import-Bathmenaren is altijd al heel goed geweest, maar dit evenement heeft opnieuw veel inwoners van allerlei pluimage intensief met elkaar kennis leren maken.”

De aanleiding voor Bathmen Spant de Kroon was tweeledig: het was 200 jaar geleden dat de Fransen uit Bathmen en Deventer werden weggejaagd en in Bathmen werd in 1814 de eerste Oranjevereniging opgericht.

Op vrijdag 28 november om 20 uur is de presentatie van een 200 pagina’s dik boek met 500 foto’s over het evenement. De prijs is 18,14 euro.


<< Nieuwsarchief