Vocaal Octet “Duzz” in Dorpskerk op zondag 30 november

Op zondag 30 november geeft het vocaal octet “Duzz” een concert in de Dorpskerk van Bathmen. De leden van het octet komen uit de regio Zutphen, Doetinchem, Arnhem en Deventer.

In 2004 besloten enkele leden van het toenmalige Collegium Vocale Zutphen om het over een andere boeg te gooien. Na jaren trouwe dienst en actief zijn bij de grote begeleide en onbegeleide koorwerken zoals het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel of de Johannes Passion van Bach, vonden enkele leden het een uitdaging de grenzen te verleggen en de horizon te verbreden binnen een kleine groep. En zo ontstond in 2004 “Duzz” (De Uitgesproken Zangers Zutphen), een gemengd octet. De groep ervaren zangers richt zich op een zeer breed repertoire. Zij zingen muziek uit de afgelopen 5 eeuwen: Oude madrigalen, Romantiek, hedendaagse klassieke muziek maar ook close harmony en popsongs.

Op 21 maart 2009 won “Duzz” op het 23e Nederlandse Festival voor Vocale Ensembles de Award voor de beste vertolking van een klassiek werk met Funeral Ikos van John Tavener. De kroon op de eerste 5 jaar van hun bestaan.

De muzikale leiding van “Duzz” ligt bij de tenor Mark de Goede (lichte muziek) en de bas Fokke-Jan Dijkstra (klassieke muziek). De andere leden zijn Joke den Heijer en Harriet Hiddink (sopraan), Vera van den Brink en Joanne Pool (alt), Ernst Jan Nieuwland tenor en Maarten van Rootselaar bas. “Duzz” wordt gecoacht door stempedagoog Ellen Pieterse.

Het programma op 30 november zal voor de pauze een klassiek karakter hebben met werken vanaf 1500 tot heden. Na de pauze wordt begonnen met 2 liederen van The Beatles, bewerkt voor koor en tenslotte komt het octet uit bij een vrolijk Iers danslied, vol grappen en toespelingen.

Datum: zondag 30 november;
Aanvang: 19.30 uur;
Locatie: Dorpskerk Bathmen;
Toegang: € 12,50, voor donateurs: € 7,50 inclusief consumptie, jongeren tot 18 jaar: gratis toegang;
Meer informatie: www.muziekkringbathmen.nl


<< Nieuwsarchief