Sint Nicolaas op zondag 16 november in Bathmen

Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Dit jaar zet hij voet aan wal in Gouda. De dag hierop, zondag 16 november 2014 doet hij Bathmen aan. De goedheiligman komt met zijn pieten net als andere jaren aan bij de Koersenbrug aan de Gorsselseweg.

Voor dat de Sint aan wal gaat gebeurt er natuurlijk weer van alles. De eerste pieten zullen omstreeks 13.10 uur arriveren, nadat zij met bakfietsen door het dorp zijn geweest. Omstreeks 13.30 uur wordt de Sint ontvangen en welkom geheten door burgemeester A. Heidema van Deventer. Hierna zal de Sint per koets een rondrit maken door het dorp vergezeld van 11 pieten. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen. Het eindpunt is Cultuurhuus Braakhekke aan de Schoolstraat. De Sint zal hier ongeveer 14.15 uur aankomen.

Om ongeveer 14.30 uur zal de Sint met zijn pieten zitting nemen in Cultuurhuus Braakhekke. Hier kunnen de kinderen tot en met groep 4 de Sint een handje geven en een presentje in ontvangst nemen, aangeboden door de Verenigde Bathmense Ondernemers. In Braakhekke zullen de pieten allerlei kunstjes vertonen, ook de kinderen kunnen actief bezig zijn. Verder is er een fotohoekje waar de ouders de kinderen met een piet op de foto kunnen zetten. Dit alles zal duren tot 16.00 uur, waarna de Sint en zijn pieten weer vertrekken.

De route is als volgt; Koersenbrug, Gorsselseweg, De Brink (voorlangs Boode), Dorpsstraat, Molenstraat, Schoolstraat, Cultuurhuus Braakhekke.


<< Nieuwsarchief