Optreden Voca me in dorpskerk op vrijdag 14 november

Componist Bernard van Beurden werd op 5 december 2013 80 jaar. Om dit te vieren vinden een jaar lang verschillende concerten plaats. Van Beurden schreef voor het Oost-Nederlands Vrouwenkamerkoor Voca Me LUISTER NAAR MIJN STEM . Er staan vier concerten gepland onder leiding van dirigent Yt Nicolai in samenwerking met actrice Kathenka Woudenberg en een ensemble bestaande uit SaxYOn (accorde­oniste Ellen Zijm, saxofoniste Marijke Schröer), violiste Melanie Waite, celliste Danielle Buizer en slagwerker Perry Reimink. 1 van deze concerten vindt plaats op vrijdag 14 november om 20 uur in de dorpskerk van Bathmen.

In LUISTER NAAR MIJN STEM komen vier bijzondere vrou­wen uit de geschiedenis en de huidige tijd aan het woord: de 11de-eeuwse abdis, arts en componist Hildegard von Bin­gen, de Birmaanse oppositieleidster Aung San Suu Kyi, Ericka Huggins, activiste voor de rechten van de zwarte bevolking in de VS en de mythische Hecuba, vrouw van Priamus, koning van Troje. Samen met vertellingen en poëzie van Noord-Amerikaanse indianen doet het programma een appel op een universeel verlangen, het verlangen om gehoord te worden. De titel is ontleend aan Psalm 130: De profundis clamavi ad te Domine, exaudi vocem meam (Uit de diepten roep ik tot U, Heer, luister naar mijn stem).

Voca Me beschouwt het als een eer om in dit jubileumjaar dit boeiende en verrassende werk, uit te voeren. Yt Nicolai is o.a. oprichter en dirigent van Galakoor, het enige klassieke LHBT-koor van Nederland. Kathenka Woudenberg maakte onlangs Narciss met Gerardjan Rijnders en is regelmatig te zien als gastacteur in televisieseries zoals ADAM & EVA en Flikken Maastricht.

Voor informatie: 0570-545006 en www.vocame.nl


<< Nieuwsarchief