Mountainbikenetwerk Salland biedt prachtige routes

In Salland is de laatste jaren een aantal prachtige mountainbikeroutes aangelegd. Jij gaat ze toch ook een keer fietsen? Bij het Toeristisch Overstappunt (TOP) Bathmen op de Brink staat een bord met mountainbikeroutes en hoe je er het snelst kan komen.

Wechelerveld route (4 km)
De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud excercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours.

Oostermaet route (ca. 30 km)
Via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving met uitdagende stukken single-tracks.

IJsselland route (ca. 30 km)
Veel single-track door de bossen en de landgoederen rondom Deventer.

Salland route (ca. 34 km)
Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulissenlandschap en langs het Overijssels kanaal. Via verbindingsroutes worden deze routes verbonden met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek.

Mountainbike netwerk op de Sallandse Heuvelrug
Over de Sallandse Heuvelrug lopen twee bewegwijzerde ATB-routes. De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg terug naar Holten.

Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten dit is een afstand van 25 km., of om vanaf de weg Raalte/Nijverdal terug te gaan dit is 30 km.

De zwarte route loopt door het noordelijk deel van de Sallandse Heuvelrug, over de Hellendoornseberg. Deze route kan als uitbreiding op de blauwe route gereden worden. Deze zwarte route is 18 kilometer lang. Dit kan vooral, na langdurige regenval, een zwaar traject zijn! Het hoogteverschil van het totale traject is 300 meter, alleen de blauwe lus (30 km.) is 185 meter.

Voor meer informatie: www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl/nl/mountainbike-netwerk-salland


<< Nieuwsarchief