Eventing op 1 en 2 november rondom manege

In het weekend van 1 en 2 november staat Bathmen in het teken van het eventing evenement van Rijvereniging Bathmen.

Tijdens een eventing-wedstrijd rijden de deelnemers een dressuurproef, een springparcours en een cross country (de “cross”). De resultaten van deze onderdelen bepalen samen de uiteindelijke score in de wedstrijd. De cross is het meest avontuurlijke onderdeel van deze veelzijdige discipline. De cross in Bathmen gaat door weilanden, over akkers en door het Traasterbos. Dit maakt de cross voor publiek erg aantrekkelijk.

De deelnemers moeten verschillende soorten hindernissen overwinnen. Ieder jaar vernieuwt crossbouwer Wim Denneboom het parcours. Dit jaar zijn er maar liefst vijf nieuwe hindernissen in het parcours opgenomen. ,,Diverse bestaande hindernissen zijn op andere plekken gebouwd. Deelnemers die eerder in Bathmen hebben meegedaan, treffen een compleet nieuw crossparcours aan”, vertelt Denneboom. ,,Wel zullen ze enkele voor Bathmen kenmerkende hindernissen weer tegenkomen, zoals de hooiberg en de spectaculaire waterbak.”

Zaterdag 1 november komen de pony’s in de klassen B en L, en de paarden in de klasse B aanbod. Zondag november starten de pony’s in de klasse M en de paarden in de klassen L en M. De wedstrijden beginnen beide dagen om 08.00 uur met dressuur en springen. De cross zal omstreeks 10.00 uur starten, waarbij de laagste klasse steeds het eerst begint en de hoogste het laatst.

Beide dagen is het einde van de wedstrijd om ongeveer 16.00 uur.


<< Nieuwsarchief