Dennis Denneboom de 25ste Prins carnaval van de Battumse Pompers

Prins Beum de Eerste, in het dagelijkse leven beter bekend als Dennis Denneboom, is de nieuwe Prins van de Battumse Pompers. Zijn benoeming vond zaterdagavond 4 februari, volgens goed carnavalesk gebruik om 23.11 uur plaats. Hij wordt dit jaar bijgestaan door twee adjudanten, Adjudant Heijsco, Melvin Heijster en Adjudant Pally, Henk Denneboom.

Tijdens de feestelijke en gezellige avond met diverse carnavalsverenigingen uit de regio (Wijhe,  Zutphen, Deventer en Colmschate) en de stadsprins van Deventer, Prins Hanze  XX zorgde de DJ’s voor gezellige muziek in de door de Battumse Pompers omgedoopte residentie “café de Brink”. De ruim 100 bezoekers genoten van de sfeer en de gezelligheid in de residentie.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de benoeming van Prins Beum de Eerste. Nadat eerst afscheid werd genomen van Prins Luuk de eerste (Luuk in ‘t Hof) en zijn Adjudant Willempie (Willem Brilman) werd de nieuwe Prins en de Adjudant bekend gemaakt. Onder luid applaus en op echte Metal muziek (geen carnavalskraker dus) kwam de Prins het podium op. Zoals al aangegeven in de vooraankondiging houdt onze prins vooral van rock en metal muziek en menigeen was ook zeer verbaasd. Zijn grote liefde qua muziek is echter dan geen carnaval maar een feestje bouwen gaat de prins zeker lukken.

Dennis Denneboom is dus de 25e prins van de Battumse Pompers. Het feestvieren zit hem in de genen en het carnaval is hem niet onbekend. Zijn vader, Henk Denneboom zit al sinds 1995 bij de raad van elf en de carnaval is Dennis dan ook eigenlijk al met de paplepel ingegoten. Daarnaast zit één van zijn vrienden, Melvin Heijster ook al sinds 2011 in de raad van elf bij De Battumse Pompers. Beide staan komend jaar dus ook als adjudant aan de zijde van Prins Beum de eerste.

Het carnavalsweekend is van zaterdag 25 t/m maandag 27 februari. De Battumse Pompers zullen dan weer verschillende activiteiten organiseren met zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De battummer van het jaar 2017. Ook zal er weer een bezoek aan het Dijkhuis worden gebracht om met de senioren van Bathmen weer een gezellige middag te houden.

Kortom, het wordt weer supergezellig in Bathmen!


<< Nieuwsarchief