Zondag 27 november 2016 15.00 uur Kurios Klarinetconcert in de Dorpskerk

Kurios Klarinetkwartet in Bathmen

Op zondag 27 november geeft Het Kurios Klarinetkwartet een concert in de Dorpskerk in Bathmen. Het kwartet is opgericht in 2002 en bestaat uit Boukje Musch – 1e en Esklarinet, Peter Koetsveld – 2e klarinet, Corien Hoepman – 3e en bassetklarinet en Mark Snitselaar Basklarinet. Ruim 14 jaar treden zij op in binnen- en buitenland en zijn dan ook één van de bekendste klarinetkwartetten in Nederland. De afgelopen jaren heeft het kwartet regelmatig concerten gegeven door het hele land op zeer veel verschillende en bijzondere locaties zoals o.a. De Hermitage in Amsterdam.

Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet ook bewerkingen van strijkkwartetten – veelal door het kwartet zelf –  vervaardigde arrangementen gespeeld. Ook K lezmermuziek heeft een plaats binnen de programmering. In 2014 heeft het kwartet zijn 3e CD “Triple Dutch” met werken van Nederlandse componisten opgenomen.

In Bathmen staan op het programma werken van Scarlatti, Robert Stark, Puccini, Bernstein en Stoppelenburg. De bekende muziekzender “DE CONCERTZENDER” zal tijdens dit concert opnames maken.

Concert: Dorpskerk Bathmen. Aanvang: 15.00 uur.

Toegang: € 15,00, Donateurs: € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang

 

 


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief