Zaterdag 20 mei 2017 Cinebat Filmavond in Cultuurhuus Braakhekke – afsluiting seizoen

Zootropolis

Nick Wilde is een vos die woont in de dierenstad Zootopia

Zootopiea is onderverdeeld in wijken als Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta en Burrowborough. Nick slaat op de vlucht wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad en Lt. Judy Hops, een zelfingenomen konijn en de beste agent van Zootopia, hem op het spoor zijn. De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.

Filmtotaal over Zootropolis
Zootropolis laat zich gemakkelijk bekijken als een ultramoderne fabel, waarin de vastomlijnde karakterisering van de dieren (lees: de dappere leeuw, de sluwe vos, het bange konijn en het zachtmoedige schaap) stilletjes wordt verbroken en er plaats is voor wat nuance. Niet alles is namelijk wat het lijkt. Niet elke olifant kan zich een gebeurtenis even goed herinneren. En soms schuilt er een hoop verdriet achter het gezicht van een oplichter.  Bedoeld of onbedoeld komt het vergrootglas zo te liggen op onze eigen, menselijke samenleving.

Topzwaar wordt het overigens helemaal niet, want deze ‘bunnycopfilm’ is voornamelijk vrolijk en uitstekend in balans.

 

Perfetti Sconosciuti

 

Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…

Het zevental – onder wie een psychologe, arts, taxichauffeur en kantoorklerk – kent elkaar al decennialang. De hechte vrienden vormen een divers gezelschap van verschillende leeftijden, hetgeen garant staat voor een boeiende dynamiek.

Deze laatste filmavond van Cinebat wordt u getrakteerd op een Italiaans tintje. Wat dat precies inhoudt …. laat u verrassen.

 

Met de bovenstaande films wordt het filmseizoen 2016-2017 afgesloten. Daarom is er extra na de familiefilm voor de jeugd een (gratis) ijsje en zijn er voor de volwassenen in de pauze (gratis) pizzapuntjes. Cinebat start weer op 16 september.

 


<< Evenementenarchief