Zaterdag 18 maart 2017 Cinebat in Cultuurhuus Braakhekke

18 maart 2017 – 18.15 uur Meester Kikker

Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.? Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen.

Leuke grap van de meester (Jeroen Spitzenberger). Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij? Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur.

Movieaddicts.nl over Meester Kikker
Samen met de cast, regisseur Anna van der Heide (o.a. Brammetje Baas) en het succesvolle kinderverhaal zijn alle ingrediënten aanwezig om een succesvolle jeugdfilm te maken. Meester Kikker weet dan gelukkig ook vanaf minuut 1 te overtuigen. Yenthe Bos speelt met verve de hoofdrol en is voor kinderen een herkenbare heldin. Eerlijk, vrijgevochten en zoals het kinderen van die leeftijd betaamd heeft zij altijd haar woordje klaar. Zij geeft zo op jonge leeftijd na haar leuke bijrol in Jack Bestelt een Broertje wederom haar visitekaartje af. Jeroen Spitzenberger speelt een hele leuke Meester Frans en het is ook niet raar dat kinderen met hem weglopen. Dankzij het special effects team en een goed inlevende Jeroen komen de transformaties van Meester Frans geloofwaardig en leuk over.

18 maart 2017 – 20.30 uur Elle

Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding.

Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

De Volkskrant over Elle
Paul Verhoeven begeeft zich met Elle niet enkel ver boven het Nederlandse speelfilmniveau, maar blaast ook de jaaroogst aan Franse arthouse aan gort. Elle is strak geregisseerd en energiek, met een sublieme Franse cast en gemengde invloeden.

Verhoeven dirigeert het volle – maar geen moment overvolle – Elle alle kanten op: soms grotesk, dan weer intiem, vaak onbedaarlijk komisch. De dialoog zit vol sociaal commentaar en spot: multicultuur, bankencrisis, artistieke pretentie, katholicisme, slappe mannen, het komt allemaal voorbij.

Kaartverkoop : Op de avond van de voorstelling aan de kassa.

Ook zijn kaarten te koop bij Infopunt Bathmen in Cultuurhuus Braakhekke:

– ma t/m vrij: 10.00 – 16.00 uur
– zat.: 10.00 – 13.00 uur
De kassa is ook telefonisch te bereiken: 0570-540839, of via de website van Cultuurhuus Braakhekke .


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief