Zaterdag 15 oktober 2016 Cinebat in Cultuurhuus Braakhekke

15 oktober 2016 – 18.15 uur Shaun het Schaap

Klei-animatiefilm naar de bekende kinderserie over het stoute schaapje Shaun.

Shaun het schaap is het monotone leventje op de boerderij zat en besluit zijn boer af te leiden. Door deze kwade streek belandt zijn eigenaar in de grote stad. De boer krijgt daar per ongeluk een klap op zijn hoofd en weet niet meer dat Shaun zijn schaap is. Tijd voor Shaun, Bitzer en de rest van de kudde om naar de stad te trekken en hun eigenaar te redden.

Shaun the Sheep, Aardmans meest populaire personage, maakte in 1995 zijn opwachting in de Oscarwinnende korte film A Close Shave over Wallace & Gromit. Zijn optreden was zo succesvol dat een eigen televisieserie volgde, in 2007. Uitgezonden in meer dan 180 landen vergaarde het intelligente en rebelse schaapje al miljoenen fans en een speelfilm kon dan ook niet uitblijven.

15 oktober 2016 – 20.30 uur Publieke Werken

Amsterdam, 1888: De getergde vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn overmoedige neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen ernstig in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een uiterst riskant plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

 

 


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief