Wintermarkt rondom Oude Molen op zaterdag 13 december

Op zaterdag 13 december van 10.00 – 16.00 uur organiseren de ‘Vrienden van de Molen’ van Windkorenmolen De Leeuw weer een uiterst sfeervolle wintermarkt bij en rond deze molen.

Vijfentwintig standhouders brengen bezoekers vanaf het eerste moment in een heerlijke gezellige, gemoedelijke en knusse decembersfeer.Men kan genieten van en snuffelen tussen een heel gevarieerd aanbod van kerstartikelen, kerststukjes, streekproducten, huisaccessoires, sieraden, wol en wolartikelen, bloemen, kransen, houtproducten en veel meer. Daarnaast is de verkoop van kerstbomen in volle gang: pal naast de molen op het terrein van de familie Pakkert. Prachtig om het kopen van een boom te combineren met een bezoek aan de markt. Op de markt verzorgen de Vrienden van de Molen voor de bij het jaargetijde horende catering en muziek.

Soepen, warme chocolademelk, glühwein, koffie, thee, molenkoek en veel meer lekkers. En natuurlijk fijne muziek: stemmige achtergrondmuziek, midwinterhoornblazen en een knus draaiorgeltje ontbreken zeker niet. Bovendien is de markt traditioneel de start van de oliebollen-marathon. Op deze 13e december maar ook op 20 en 31 december worden volop oliebollen gebakken voor de smulpapen of juist voor degene die thuis eens willen trakteren.

Voor oud en nieuw kunnen oliebollen worden besteld die vers op Oudejaarsdag gebakken en ook dan afgehaald kunnen. Voor meer informatie over de kerstmarkt zelf of over de buurtschap Oude Molen bezoek dan de website www.oudemolen.net. De netto opbrengst van de Wintermarkt komt, zoals elk jaar, weer ten goede aan het onderhoudsfonds van de molen.


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief