Vrijdag 3 maart t/m zondag 12 maart Bathmen te Paard

Vanaf vrijdag 3 maart tot en met zondag 12 maart staat het Overijsselse Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Het programma barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Internationale toppers uit de dressuur-, spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp. Naast wedstrijden op hoog niveau biedt Bathmen te Paard ook dit jaar weer veel show en spektakel, zoals de Miss Boerin Verkiezing.

De organisatie hecht veel waarde aan het continue verbeteren van het evenement. Zo is er een compleet nieuwe Agterbergbodem aangelegd in zowel de losrij- als de wedstrijdpiste. Ook wordt de aankleding tijdens het evenement vernieuwd en zijn er een aantal programma aanpassingen gedaan. Bathmen te Paard wordt dan ook behoorlijk geüpgraded met alle aanpassingen en optimalisaties, maar de gemoedelijkheid én gezelligheid blijft hoog in het vaandel staan!

Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend op vrijdagavond 3 maart door de finale van de Jabat Subtop Dressuur Cup. Tijdens deze finale rijden de deelnemers een kür op muziek, welke na afloop wordt voorzien van het deskundige commentaar door de hoofdjury. In de pauze wordt een mooie clinic verzorgt. De avond start om 19:30 uur en de entree is gratis.

Naast topsport organiseert Bathmen te Paard ook elk jaar weer een spetterend feest. Op zaterdagavond 4 maart zal de Miss Boerin Verkiezing weer plaatsvinden, in samenwerking met de Boerinnen kalender. De muziek tijdens deze avond wordt verzorgt door de Bathmense Band Kraakthelder en DJ Knut. In de pauzes van de band zullen de prachtige plattelandsmeiden het podium betreden. Ook aan de dames in het publiek wordt gedacht, want dit jaar zijn er maar liefst vier mooie hunks om van te genieten! Tijdens deze avond kan zowel jong en oud genieten van een gezellige feestavond. In het Bruin Café kunnen bezoekers genieten van een compleet verzorgde avond met de mooiste zitplaatsen onder het genot van een hapje en een drankje voor slechts € 37,50. Tickets voor het Bruin Café arrangement zijn te koop bij Boekhandel de Negro in Bathmen. Losse entreetickets kosten € 7,50 en zijn gewoon aan de kassa te verkrijgen. De deuren gaan open om 20:00 uur en de eerste Boerinnen komen rond de klok van 20:30 uur het podium op voor de 1e ronde.

KWPN regio Overijssel organiseert op dinsdagavond 7 maart een kwaliteitsbeoordeling voor 4 en 5 jarige springpaarden. Hengstenkeuring commissielid Wout Jan van der Schans zal samen met inspecteur Henk Dirksen  de  jonge talentvolle springpaarden beoordelen aan de hand én onder het zadel. Belangstellende KWPN leden kunnen deze theorie en praktijkavonden bijwonen en mogen een introducé meenemen. De avond start om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Ook dit jaar zal er weer een spectaculaire Derby voor paarden worden verreden en wel op woensdagavond 8 maart.  De GMB Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van 1.35 tot 1.50 meter. Het beloofd weer een mooie wedstrijd te worden en de eerste deelnemers zoals Tom Brinkman, Steven Veldhuis, Bianca Schoemakers en Vincent Geerink  hebben zich alweer ingeschreven. Tijdens de pauze kan het publiek genieten van een heerlijk stukje muziek gezongen door Marco Mensink. De avond start rond 20:00 uur en de entree is slechts € 5,00.

Donderdag 9 maart komen de regionale deelnemers aan start in de klassen BB t/m L. Bathmen te Paard is ook zeer maatschappelijk betrokken en daarom is ’s middags vanaf 14:00 uur de Zonnebloem en Slechtziende vereniging Kiek Uut van harte uitgenodigd voor een gezellige middag. ’s Avonds komen de regionale deelnemers aan start in de klasse BB t/m L springen. De entree is de gehele dag gratis.

Nieuw dit jaar op het programma is de ‘Grote HORKA Prijs van Bathmen’ op vrijdagavond 10 maart voor de klasse 1.40. Hierbij zullen er ook veel regionale deelnemers aan de start komen en enkele leden van R.V. Bathmen, die op dit niveau uitkomen. Zo krijgen ook ‘toppers’ uit onze eigen regio een prominente plek in het programma. In de pauze wordt er een modeshow gehouden door leden van de R.V. Bathmen, waarin de nieuwste collectie van HORKA wordt geshowd. De avond start om 20:00 uur en de entree is gratis.

De organisatie van Bathmen te Paard vindt het ook belangrijk dat de ponysport aandacht krijgt tijdens het evenement. Daarom staat zaterdag 11 maart dan ook in het teken van jonge springruitertjes en amazones met hun pony’s die in verschillende klassen strijden om de eer. Als afsluiting wordt zaterdagavond de GMB Derby klasse Z en ZZ voor ponyruiters verreden. Voorafgaand aan de Derby geeft BE the Light uit België een demonstratie over vrijheidsdressuur. Bij deze demonstratie laat Lizanne Bouwmeester het publiek kennismaken met de vele kunsten van vrijheidsdressuur, connectie tussen mens en paard, bitloos rijden en het natuurlijk dresseren. De avond start om 19:30 uur en de entree is gratis.

Als slotstuk van Bathmen te Paard staat op zondag 12 maart het mennen op het programma. Twee- en vierspanrijders, zowel paarden als pony’s, zorgen voor veel spektakel in manege ’t Ruiterkamp. Nieuw dit jaar is dat ook de regionale deelnemers vanaf 10:00 uur aan de start zullen verschijnen. Zij zullen die dag strijden om de Bouwgoed Bokaal. Vanaf 15:00 uur zullen diverse mentoppers uit Europa  hun opmars maken tijdens het slotstuk van deze dag. Voor Nederland komen onder anderen Antonie ter Harmsel, Dennis Peters, Hans Heus en Marijke Hamming aan de start. Met uit België Bruno Taveniers, Glenn Geerts en Jonas Corten. En uit Italië Antonio Riga Monti. Voorafgaand aan dit spektakel zullen de Deurdweilers uit Deventer de stemming er alvast in brengen met een gezellig stukje entertainment. De entree bedraagt slechts € 5,00.

Kortom, een vernieuwd programma voor ieder wat wils! Maak een ‘avondje Bathmen te Paard’ compleet door een tafel in ons Bruin Café te boeken en geniet de gehele avond van de mooiste zitplaatsen inclusief entree, drank- en hapjesarrangement. Voor meer informatie over Bathmen te Paard, entreeprijzen, ons Bruin Café en het volledige programma kijk op www.paardensportbathmen.nl.


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief