PJB-toneelvoorstellingen

Het toneel van de P.J.B. is al jaren een niet weg te denken activiteit van de vereniging. Jongeren die een hele winter wekelijks bij elkaar komen om te repeteren, en later in het proces 2x in de week, om een zo goed mogelijk stuk op de planken te brengen.

Wat bepaalt de keuze van een stuk? De PJB wil altijd graag iets brengen wat verrassend is. Verrassend in de zin van de plaats van handeling, of de typetjes, of het verhaal, of juist geen verhaal maar veel actie. Kortom: altijd zoeken we naar iets aardigs of unieks. Uniek bij de P.J.B. is de leeftijd van de spelers, nl. tussen 16 en 35. In het jaar dat je 35 wordt mag je nog meespelen, daarna ga je met pensioen. Door de leeftijdsbepaling is er ook iedere keer weer ruimte voor jonge mensen die ook wel eens de planken op willen, om zo kennis te maken met het wereldje van het P.J.B.-toneel. Dit jaar hebben we Coen Stegeman en Sandra Willemink als debutanten.

Het stuk heet Bajesbonje. Dus de locatie laat zich raden. Er wordt momenteel druk gerepeteerd. De P.J.B. – of het nu toneel, de boeldag, vierdaagse of bestuur is – blijkt voor veel jongeren een startpunt te zijn voor creatieve en bestuurlijke ontwikkeling.

De toneelvoorstellingen zijn op vrijdag 7 maart (20 uur) en zaterdag 8 maart (14 en 20 uur) in Cultuurhuus Braakhekke. Meer info: www.pjbbathmen.nl


<< Kalenderarchief