Paarden in de landbouw op zondag 14 augustus bij loonbedrijf Tuller aan Apenhuizerweg

Terug naar de jaren 50: ploegen, maaien en schudden met paarden. Op zondagmiddag 14 augustus vindt de jaarlijkse demonstratiemiddag van Koetsenvereniging d’Olde Mӧlle weer plaats bij Tuller aan de Apenhuizenweg. Tussen 13.30 en 15.30 uur is daar te zien hoe tot ver in de 50-er en 60-er jaren in onze streek werd gewerkt met paarden in de landbouw.

Paarden voor de ploeg, harkkeerder en vorkjesschudder, dat kunt u onder anderen zien tijdens deze middag bij Loonbedrijf Tuller, Mooi om de nostalgie van vroeger weer eens van zo dichtbij te kunnen beleven. Ploegen met een tweespan paarden, graan maaien met een fraai Belgisch trekpaard, vervoer van hooi op de boerenwagen, handmatig graan maaien met de zigt en machinaal dorsen en touw draaien: alle werkzaamheden gebeuren met behulp van authentieke oude werktuigen. De enthousiaste leden van d’Olde Mölle laten zien dat ze met hun paarden nog best uit de voeten kunnen met de oude landbouwtechnieken. Menig toeschouwer langs de kant denkt dan terug aan de tijden van zo’n 50 jaar geleden, toen veel boeren in onze regio nog afhankelijk waren van hun paarden bij het bewerken van het land. Naast het bekijken van de demonstraties kunnen bezoekers gratis een ritje per koets in de nabije omgeving van het terrein maken.

Stichting de Oude Molen verkoopt koek, koffie en streekproducten. De mandenmaker, bezemmaker, imker en zeepmaker demonstreren hun ambachten en verkopen ter plekke hun producten. Ook is er een ijskraam met ambachtelijk boerenijs. Natuurlijk is er ook weer een gezellig terras waar u wat kunt drinken. Kortom: voor jong en oud is er van alles te beleven.

Toegang en parkeren is gratis, maar een vrijwillige gift in de boerenklomp wordt zeer op prijs gesteld. De demonstratiemiddag begint om 13.30 uur en duurt tot ± 15.15 uur.

Het evenement vindt plaats op het terrein van loonbedrijf Tuller aan de Apenhuizerweg 3 te Bathmen. Als door slechte weersomstandigheden het evenement moet worden afgelast, kunt u dit lezen op deze website.


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief