Optreden van Amsterdam Wind Quintet

Op zondag 19 januari treedt het Het Amsterdam Wind Quintet op in de dorpskerk van Bathmen. Het Amsterdam Wind Quintet is een professioneel blaaskwintet in de klassieke bezetting, bestaande uit Tim Wintersohl (fluit), Marije Clemens (hobo), Hanka van Doesum-Clout (klarinet), Ellen Bayens (hoorn) en Marijke Zijlstra (fagot).

Het ensemble is in 2006 opgericht en geeft sindsdien kamermuziekconcerten door heel Nederland. Naast het lidmaatschap van het Amsterdam Wind Quintet zijn de leden van het ensemble verbonden aan één van de Nederlandse Symfonie Orkesten of remplaceren daar regelmatig voor, terwijl de hoorniste van het gezelschap is verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Bij een kamermuziekconcert zoals het concert in Bathmen wordt het programma vaak opgebouwd rond een bepaald thema. Het komend concert heeft dan ook als thema “Magic Mozart”. Dit betekent dat naast werk van Mozart muziek wordt uitgevoerd van leraren, leerlingen en bewonderaars van Mozart zoals: L. van Beethoven, A. Salieri, J. Haydn en A. Dvorak.

Datum: zondag 19 januari 2014;
Locatie: Dorpskerk Bathmen;
Aanvang: 15.00 uur;
Toegang: € 12,50, donateurs € 7,50 inclusief consumptie, jongeren tot 18 jaar: gratis toegang.

 


<< Kalenderarchief