Muzikale voorstelling: Oorlogsgeheimen

Cultuurhuus Braakhekke presenteert een spannende en muzikale voorstelling van VET kindertheater op zondag 27 april a.s. om 14.30 uur. Pepijn Cladder bewerkte het boek ‘ Oorlogsgeheimen’ van Jacques Vriens tot een prachtige voorstelling voor kinderen vanaf 9 jaar.

Oorlogsgeheimen is een spannende muzikale voorstelling vol geheimen, helden, herinneringen en ook verliefdheid en vriendschap. De Tweede Wereldoorlog wordt in deze voorstelling tastbaar gemaakt voor kinderen, van wie inmiddels ook hun grootouders vaak niet zelf de oorlog hebben meegemaakt.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers.Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten.

Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Maartje en Tuur doorstaan samen een moeilijke tijd en proberen ze zich op eigen wijze staande te houden tussen alle drama’s die om hen heen gebeuren.

In de voorstelling is het 10 jaar na de oorlog en is Tuur als leraar een les over de Tweede Wereldoorlog aan het voorbereiden. In zijn hoofd spelen de gebeurtenissen van toen zich opnieuw af en kijkt hij terug.

Het verhaal van Oorlogsgeheimen is het waard om in theaters of op scholen verteld te worden. Want in een wereld, waarin de Tweede Wereldoorlog steeds langer geleden lijkt, is het belangrijk om boeiend over deze periode te blijven vertellen. Zodat kinderen weten dat het kan bestaan dat je niet mag zijn wie je werkelijk bent. En dat oorlog geen periode is van spannende avonturen, maar van angst, gevaar en onveiligheid. In de theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ beleeft de jonge bezoeker de Tweede Wereldoorlog van heel dichtbij.

De entree bedraagt € 7,50. Dit is inclusief ranja/koffie. Voor meer informatie www.cultuurhuusbraakhekke.nl

 


<< Kalenderarchief