Maandag 20 februari 2017 19.30 uur Lezing ‘Een museaal depot: donker, stoffig en stil?’ door Sophie de Weeger bij Cultuurhuus Braakhekke

Lezing ‘Een museaal depot: donker, stoffig en stil?’ door Sophie de Weeger.

Van een museale verzameling is vaak maar ongeveer 10% gepresenteerd. De rest van de collectie is opgeslagen in een museaal depot. Maar wat is een depot nu eigenlijk? Is het hier donker, stoffig en stil? Een plek waar nauwelijks bezoekers komen en niets gebeurt? In het Collectiecentrum van het Amsterdam Museum werkt een team van gemiddeld 10 personen aan behoud en beheer van de collectie.

In de lezing zoomt Sophie de Weger in op de dagelijkse gang van zaken in het depot. We nemen een kijkje in het Collectiecentrum en zien hoe objecten opgeslagen zijn en waar rekening mee gehouden moet worden. Ze belicht nog een onzichtbare kant van werken met de collectie, namelijk het verpakken en transporteren van objecten. Hoe gaat een object van A naar B voor een nieuwe tentoonstelling? Hoe wordt op- en of afgebouwd? We volgen de weg die een object aflegt vanuit het Collectiecentrum tot aan de presentatieplek in een tentoonstelling.

Cultuurhuus Braakhekke Bathmen, aanvang 19.30 uur. Entree 7,00 euro p.p., BBKK-leden gratis.


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief