Lezing over arts and crafts tuinen

Op maandag 24 februari 2014 organiseert Bathmens Beeldende Kunst Kring in Cultuurhuus Braakhekke een lezing over Arts and crafts tuinen. De lezing wordt gegeven door kunsthistorica Carolien ten Bruggencate.

In Engeland maakte de harde rechtlijnigheid van Victoriaanse tuinen in de 19de eeuw geleidelijk plaats voor een weelderige overvloed aan ouderwetse bloemen zoals klaproos, vingerhoedskruid, rozen, lavendel, lupinen, irissen en ridderspoor. De Arts and Crafts-tuin vond zijn inspiratie in het landelijke, romantische Engeland. William Robinson en Gertrude Jekyll, pioniers-tuinontwerpers, verkozen meer natuurlijke groeperingen en geïdealiseerde rustieke overvloed van lekker geurende bloemen. Na een inleiding over de Arts and Crafts-beweging volgen we de overgang van de Victoriaanse tuin naar de Arts-and-Crafts tuin, aan de hand van ontwerpen van William Robinson, William Morris, Gertrude Jekyll, Edwin Lutyens en Vita Sackville-West.

De lezing wordt gehouden in Cultuurhuus Braakhekke en begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis entree. Niet-leden zijn van harte welkom. Zij betalen 7 Euro.


<< Kalenderarchief