Dorpskerk: Britten Jeugdorkest

De Stichting Muziekkring Bathmen is zeer verheugd om voor de 2e maal het Britten Jeugdorkest in Bathmen te mogen ontvangen. In 2012 hebben zij een verrassend concert gegeven. Het Britten Jeugdorkest onder leiding van Loes Visser is een orkest van jonge talentvolle strijkers uit de provincies Overijssel, Gelderland en Drenthe.

Het orkest biedt aan jongeren de mogelijkheid om ook in orkestverband hun muzikale talent verder te ontwikkelen. Er wordt samengewerkt met het Artez Conservatorium (Arnhem, Enschede en Zwolle). Jaarlijks geeft het orkest circa 20 concerten. Zomer 2014 gaat het orkest op tournee naar Wenen waar ze mee doen aan het Cum Laude Festival.

Op 15 en 16 maart werd in Zwolle voor de 3e maal het Britten Vioolconcours gehouden. Een aantal van de winnaars zullen in Bathmen optreden. Dat zijn allen 1e prijs winnaars: Vera Beumer (12 jaar, cat. 10 t/m 12 jaar), Tim de Vries (13 jaar, cat. 13 t/m 15 jaar) en Maren Bosma (18 jaar, cat. 16 t/m 18 jaar).

Voor het concert in Bathmen heeft het Britten Jeugdorkest een aantrekkelijk programma samengesteld. Voor de pauze worden er werken gespeeld van o.a. Mozart, Haydn, Tartini en Strawinsky. Na de pauze staat werk van Curci Ciarda, Jacob TV en G. Bizet op het programma.

Dirigente Loes Visser studeerde viool bij Bouw Lemkes, altviool bij Jürgen Kussmaul en directie bij Ed Spanjaard en Lucas Vis aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij dirigeerde verschillende orkesten waaronder o.a. The Kiev Soloists, The European Sinfonietta, het Staats Symfonieorkest van de Oekraïne en The Adamello Ensemble/Symphony Orchestra. Sinds 1990 is zij artistiek leider en vaste dirigent van dit laatste orkest. In 2007 richtte zij het Britten Jeugd Strijkorkest op.

Het wordt als afsluiting van dit seizoen weer een heel mooi concert. Dit mag u niet missen. De stichting hoopt ook op veel jongere bezoekers. De toegang tot 18 jaar is vrij.

Datum: zondag 27 april;
Locatie: Dorpskerk Bathmen;
Aanvang: 15.00 uur;
Toegang: € 12,50 per persoon inclusief consumptie, donateurs € 7,50 per persoon, jongeren tot 18 jaar gratis toegang;
Meer informatie: www.muziekkringbathmen.nl


<< Kalenderarchief