Concert van Trio Elleniah in dorpskerk op zondag 19 april

Op zondag 19 april treedt als afsluiting van het seizoen 2014-2015 het Trio Elleniah op in de dorpskerk. Tussen de 3 dames van het Trio -Martine Bauhuis – fluit, Marije Toenink – cello en Liga Vilmane – klavecimbel/orgel – groeide vanuit een gedeelde passie voor het musiceren een hechte vriendschap. De naam Elleniah heeft geen directe betekenis, het is in geen enkele taal te vinden. Maar de ronde klank van het woord Elleniah sprak het ensemble aan.

Martine Bauhuis
Martine Bauhuis studeerde fluit bij Hans Nijman aan het conservatorium te Enschede. Ze sloot haar eerste fase af in 2006, in juni 2009 voltooide zij de tweede fase. Naast kamermuziek heeft Martine ook orkestervaring. Ze speelde in het Orkest van het Oosten, het kamerorkest Aurora en het projectorkest Nationaal Symphony Orkest Holland.

Marije Toenink
Marije Toenink begon in 2000 haar studie aan het Artez Conservatorium in Enschede. Van 2005 tot 2009 vervolgde zij haar studie aan de Folkwang Hochschule in Essen met als bijvak barokcello bij Markus Möllenbeck. Naast Elleniah maakt Marije ook deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. Marije speelt op een cello  uit 1840 die zij verkreeg door een gift van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Liga Vilmane
Liga Vilmane begon met een studie piano in Jelgava (Letland). In 2002 werd ze toegelaten voor de orgelklas van de Jazeps Vitols Muziek Academie in Riga. In 2009 behaalde ze haar masterdiploma aan het Artez Conservatorium te Enschede. Naast orgel studeerde Liga ook klavecimbel bij Tineke Steenbrink aan het Conservatorium te Zwolle.  Ook Liga maakt deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. Verder is ze verbonden als cantrix/organiste aan de Hervormde kerk te Haaksbergen/Buurse.

Barok
De combinatie van de instrumenten van het Trio vindt haar oorsprong in de Barok. Daarom kan Elleniah niet anders dan ook aandacht besteden aan de muziek uit dit tijdperk. In haar concerten probeert het ensemble het Heden en de Barok te combineren door parallellen te zoeken tussen de composities. Dit programma heet daarom ook: “De Barok uit de Lage Landen ontmoet Letse Moderne Muziek”.

Nadere informatie
Concert: zondag19 april;
Locatie: Dorpskerk Bathmen;
Aanvang: 15.00 uur;
Toegang inclusief consumptie: € 12,50, donateurs € 7,50 en jongeren tot 18 jaar: gratis toegang;
Meer informatie: www.muziekkringbathmen.nl en www.elleniah.com


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief