Concert in dorpskerk

In dit programma brengen de mezzo-sopraan Margit Beukman en de pianiste Nynke Eekhof liederen die door verschillende componisten op gedichten van Goethe zijn gecomponeerd. Liederen van o.a. Ludwig van Beethoven, W.A. Mozart, Robert Schumann, Fanny Hensel en Franz Schubert zoals “Nur wer die Sehnsucht kennt”, “Das Veilchen”, “Sehnsucht” en “Suleika”. De acteur Joop Keesmaat vertelt tussen de liederen door over het leven van Goethe: zijn werk, zijn reizen, zijn roem.

Goethe (1749-1832) leidde een bewogen leven. In talloze dingen was hij geïnteresseerd en hij beschikte over grote talenten. Hij reisde veel en had een turbulent liefdesleven, waarin hij vele damesharten brak….. Een van zijn grootste hartstochten was de natuur, waarover hij wetenschappelijk publiceerde.

Pianiste Nynke Eekhof studeerde piano aan het Gronings Conservatorium en aan de Liszt Academie in Boedapest. Ze maakt deel uit van het Triptychon ensemble en geeft tevens vele solo recitals. De acteur Joop Keesmaat werkte bij verschillende theatergezelschappen waaronder Proloog, Zuidelijk Toneel Globe en RO Theater. Hij nam afscheid van het toneel met de bewerking van “Hersenschimmen” van Bernlef. Voor deze rol kreeg hij in 2006 de Louis d’Or.

Twee musici en een acteur laten u via de muziek kennismaken met de dichter, filosoof, toneel- en romanschrijver Johan Wolfgang Goethe. Komt allen naar dit bijzondere concert!

Datum: 23 maart;
Locatie: Dorpskerk Bathmen;
Aanvang: 15.00 uur;
Toegang € 12,50, donateurs € 7,50 inclusief consumptie, jongeren tot 18 jaar gratis toegang;
Meer informatie: www.muziekkringbathmen.nl


<< Kalenderarchief