Cinebat zaterdag 30 mei: Kleine Nicolaas gaat op vakantie en Boyhood

Op zaterdag 30 mei presenteert Cinebat weer 2 films: Kleine Nicolaas gaat op vakantie en Boyhood.

18.15 uur, 6 jaar en ouder: Kleine Nicolaas gaat op vakantie (Nederlands gesproken)
De zomervakantie is aangebroken en Nicolaas en zijn familie vertrekken richting zee. Op het strand maakt de jongen al gauw nieuwe vrienden. Ben is niet met vakantie, want hij woont daar. Freddy lust alles, zelfs vis. Djodjo komt uit Engeland. Paul doet niets anders dan huilen. En Koen wil altijd gelijk hebben. Maar Nicolaas leert ook Isabelle kennen, een meisje dat hem voortdurend met grote ogen aanstaart. Hij verdenkt zijn ouders ervan dat ze hem willen verplichten om met haar te trouwen. De misverstanden stapelen zich op en de streken beginnen. Eén ding is zeker: het zal voor iedereen een onvergetelijke vakantie worden.

20.30 uur, 6 jaar en ouder: Boyhood
Drama waaraan regisseur Richard Linklater twaalf jaar lang werkte met dezelfde acteurs, over een gescheiden koppel dat hun zoon probeert op te voeden
De dromerige Mason groeit letterlijk voor onze ogen op van klein jongetje tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Mason leert dat volwassen worden niet gaat zonder vallen en opstaan.
Dit drama is een uniek project in de filmgeschiedenis. Vanaf 2002 nam regisseur Richard Linklater over een periode van twaalf jaar scènes op met dezelfde acteurs – Patricia Arquette, Ethan Hawke, de jonge Ellar Coltrane en zijn eigen dochter Lorelei Linklater – en schetst met Boyhood een herkenbaar portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd. Patricia Arquette won een Oscar voor haar bijrol als moeder van Mason.

Kaartverkoop
Via de website van www.cultuurhuusbraakhekke.nl of op de avond zelf aan de kassa.

Kadobonnen
Het is mogelijk om kadobonnen van Cinebat aan te schaffen.

 


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief