Bertus Borgers: Ik hou van Herman

Op zaterdag 1 februari vertelt Bertus Borgers in Cultuurhuus Braakhekke over zijn belevenissen met Herman Brood. Ook speelt hij nummer van Herman. 

Saxofonist en zanger Bertus Borgers bracht zijn belevenissen met Herman Brood eind 2011 uit in een boek met de titel ‘Ik hou van Herman’. De twee mannen leerden elkaar als jonge muzikanten kennen in 1973 tijdens een jamsessie. Hoewel ze beide een eigen carrière hadden, werkten ze decennia lang samen, zowel op het podium als in de studio. Ook hun levensstijl was zeer verschillend, maar dat stond hun vriendschap niet in de weg.

De verhalen uit het boek vormen ook de rode draad in de theatervoorstelling ‘Ik hou van Herman’. Verhalen die horen bij rockmuzikanten die hun leven lang in bandjes spelen, altijd onderweg naar het volgende optreden. Maar ook zij moeten dealen met alledaagse ongemakken en gelukjes zoals we die allemaal kennen.

Bij zo’n voorstelling hoort natuurlijk muziek. Muziek van toen, in een passend jasje gegoten en behalve door Bertus, vertolkt door zijn dochter Nova. De gehele soundtrack is in 2012 uitgekomen op het www en op cd, met de singles Never Be Clever, Get Lost en de klassiekers Still Believe en Nightcat. Maar het belangrijkste blijft toch het hele verhaal van twee rockers die op hun eigen manier oud worden. En, uit de eerste hand, vertelt door Bertus zélf.

Bertus Borgers (1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Sweet d’Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Hij is medeoprichter van de Rockacademie in Tilburg en auteur van de boeken ‘Weg van hier’ en ‘Ik hou van Herman’.

Aanvang is 20.30 uur en de entree is 15 Euro. Voor kaartverkoop: www.cultuurhuusbraakhekke.nl


<< Kalenderarchief