Activiteiten viering Koningsdag

Het programma voor Koningsdag 2014 is rond. We vieren dit jaar voor het eerst Koningsdag, met een leuk programma voor jong en oud. Het wordt een extra bijzondere dag, omdat dit jaar de Stichting Oranjecommissie “Bathmen” haar 200-jarig jubileum viert. We hopen er met de inwoners van Bathmen en omstreken een geslaagd feest van te maken.

Dit voorlopige programma van de eerste Koningsdag ziet er als volgt uit

– 08.00 uur Luiden van de klokken;

– 08.30 uur Ophalen van ballonnen bij de firma Dokter;
De peuters van Kindcentrum Kinderopvang Bathmen en de kinderen van de basisscholen uit Bathmen en Loo kunnen een oranje ballon op komen halen bij de firma Dokter (Larenseweg 1-5).

– 09.15 uur Aubade;
Namens de gemeente Deventer zal burgemeester A. Heidema aanwezig zijn. Er zullen oude én nieuwe liedjes worden gezongen door de Battumse kinderen, o.l.v. de heer Bert Boverhof en Christa Baltes met muzikale medewerking van muziekvereniging “Orpheus”. Verder zullen tijdens deze aubade door de kinderen ballonnen worden opgelaten. De kaartjes die worden teruggestuurd door de vinder kunnen tot 30 mei 2014 worden ingeleverd bij Kindcentrum Kinderopvang Bathmen, op school, of bij Jo in ’t Hof. Sta jij in de Bathmense krant (met een cirkeltje om je hoofd), dan win je een cadeaubon om je familie te trakteren op een etentje bij ’t Pannekoekhuis Lettele.

– 10.00 uur Klootschieten;
Het klootschieten wordt uiteraard weer georganiseerd door de Stichting S.K.W. Bathmen.

– 13.00 uur Vogelschieten;
Het vogelschieten zal plaats vinden op het grasveld De Nieje Bleke (kruising Gorsselseweg en de Wolterinkhofstraat). Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Opgave hiervoor is mogelijk bij Jan Aaldert Baltes of Johan Nahuis. Zolang er plekken vrij zijn kan inschrijving plaatsvinden op de dag zelf.

– 13.00 uur Middagprogramma op de Brink;
In verband met het 200-jarig jubileum worden alle kinderen door ons getrakteerd op een suikerspin óf popcorn. Vanaf ongeveer 14.30 uur komt de Suikerspinbus naar Bathmen. Daarnaast zal er ’s middags een ballonnenclown rondlopen en kunnen de kinderen geschminkt worden. Voor de jongste kinderen zal de draaimolen van de Stichting Oranjecommissie “Loo” weer de gehele middag aanwezig zijn. Traditiegetrouw worden er ’s middags weer activiteiten georganiseerd.

– 13.00 uur: start programma Scoutinggroep James Lovell

– 13.00 uur: Mexican Bungee Run

– 13.00 uur: Voetbal (teamspel);
opgeven bij: ilse.wesseldijk@gmail.com  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

– 14.00 uur: Rodeo stier;

– 15.00 uur: Schuimbad;

– 15.30 uur: Fietsen met hindernis;

Voor de teamspelen dienen de teams zich zo snel mogelijk op te geven. Hiervoor moet vooraf een wedstrijdschema gemaakt worden. Opgeven kan bij de betreffende commissieleden. Naast de activeiten zullen er dit jaar ook een aantal trucks naar Bathmen komen. Deze staan vanaf ongeveer 13.00 uur opgesteld.

Programma voor de leerlingen van de basisscholen de Dorpsschool, de Rythmeen en de Loo-school

Groep 1 en 2;
Voor de kinderen van groep 1 en 2 is er een kindergoochelaar in Cultuurhuus Braakhekke (www.kindergoochelaar.nl). De voorstelling begint om 10.15 uur, de deuren gaan open om 10.00 uur. De ouders/verzorgers worden verzocht om vóór aanvang van de voorstelling de zaal te verlaten. De kinderen kunnen om ongeveer 11.15 uur weer door hun ouders/verzorgers opgehaald worden.

Groep 3 en 4;
Voor de kinderen van groep 3 en 4 begint de disco (in de kelder bij Boode in Bathmen) direct na afloop van de aubade. Ouders/verzorgers worden verzocht om de kinderen te brengen en voor aanvang van de disco de zaal te verlaten. De kinderen kunnen om ongeveer 10.45 weer door hun ouders/verzorgers opgehaald worden.

Groep 5, 6, 7 en 8;
Voor de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 wordt er een vrijmarkt georganiseerd op het plein van de bibliotheek en de Dorpsschool. Je mag hier je kleedje neerleggen met spullen om te verkopen, maar natuurlijk mag je ook iets anders bedenken om iets mee te verdienen (denk bijvoorbeeld aan zelfgebakken taartjes verkopen, muziek maken of als levend standbeeld gaan staan). We stellen het op prijs als de spullen pas na afloop van de aubade gebracht worden en alles rond twaalf uur weer is opgeruimd. Bij slecht weer kan de vrijmarkt helaas niet doorgaan. Deze vrijmarkt is alleen bestemd voor kinderen in de groepen 5, 6, 7 en 8.

Natuurlijk worden ook dit jaar alle kinderen weer getrakteerd op een heerlijk ijsje. Hiervoor worden op de dag zelf ijsbonnetjes uitgedeeld. Deze bonnetjes kunnen alléén op Koningsdag ingeleverd worden. Kinderen uit de schoolkring Bathmen die buiten Bathmen de basisschool bezoeken, kunnen voor het morgenprogramma worden opgegeven bij Jo in’t Hof.

Opgave voor de verschillende activiteiten
Dit kan bij de volgende personen:

Ochtendprogramma: – Jo in ’t Hof, Koningin Wilhelminalaan 4. Tel. 0570-542283;

Klootschieten – Henk Oplaat. Tel. 0570-541655 (na 15.00 uur);

Vogelschieten – Jan Aaldert Baltes, Smidsweg 19. Tel. 0570-543253;

Middagprogramma;

– Hans Jutten, Koningin Wilhelminalaan 5. Tel. 0570-541556;

– Johan Nahuis, Koningin Wilhelminalaan 7. Tel. 0570-544774;

– Jan Aaldert Baltes, Smidsweg 19. Tel. 0570-543253.

Wij denken dat we met dit programma een leuk programma hebben samengesteld voor jong en oud. De Stichting Oranjecommissie Bathmen behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen. Deelname aan de verschillende activiteiten geschiedt geheel op eigen risico.

Doe mee en help Koningsdag 2014 tot een succes te maken!

Stichting Oranjecommissie Bathmen wenst iedereen alvast heel veel voorpret en een fijne Koningsdag

Donateur
Zonder de hulp van onze donateurs kunnen wij géén Koningsdag organiseren. Bent u nog geen donateur van de Stichting Oranjecommissie Bathmen, maar wilt u ons wel steunen? Aanmelden als donateur is mogelijk bij Marleen Otten (Wolterinkhofstraat 11. Tel. 0570- 546447) , bij een van de commissieleden of per e-mail via info@oranjecommissiebathmen.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Er komen extra feestelijkheden in verband met het 200 jarig bestaan tijdens het hemelvaart weekend. 29 mei tot en met 1 juni. zie ook http://www.bathmenspantdekroon.nl


<< Kalenderarchief