2 films bij Cinebat op zaterdag 11 april in kader van 70 jaar bevrijding

Op zaterdag 11 april zijn er 2 films bij Cinebat in het kader van 70 jaar bevrijding: Snuf de hond in oorlogstijd en Lore

18.15 uur, 6 jaar en ouder: Snuf de hond in Oorlogstijd

Friesland 1945, Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij “Vredehoeven”. Hij kan maar moelijk aarden op het platteland, en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen van Rotterdam zijn omgekomen. Hij wil maar een ding; vechten en wraak nemen.

 

70

20.30 uur, 16 jaar en ouder: Lore

Lente van 1945. Wanneer het Duitse front ineenstort nemen de Geallieerden de macht over in het land van Hitler. De veertienjarige Lore, van wie de nazi-ouders opgesloten zijn, staat alleen in voor de zorg van haar broertjes en zusjes. De enige plaats waar ze naartoe kunnen is het huis van hun grootmoeder, 900 km noordwaarts. De kinderen beginnen aan een tocht door hun verwoeste land, en langzaam maar zeker begrijpen ze wat er gebeurd is en wat de gevolgen zijn van de daden van hun ouders. Wanneer Thomas, een jonge Joodse vluchteling, zijn hulp aanbiedt, moet Lore vertrouwen op een persoon van wie men altijd gezegd heeft dat hij de vijand is.

Kaartverkoop: via de website www.cultuurhuusbraakhekke.nl of op de avond zelf aan de kassa.

Kadobonnen: Het is mogelijk om kadobonnen van Cinebat aan te schaffen.


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief