Zaterdag 15 april 2017 Cinebat in Cultuurhuus Braakhekke

Huisdiergeheimen

Datum: 15 april 2017 – 18.15 uur

 

Animatiefilm die antwoord geeft op de vraag wat huisdieren uitspoken wanneer de baasjes van huis zijn.

Wanneer de bewoners gaan werken, komen hun huisdieren samen. Ze hangen wat rond en wisselen gênante verhalen uit over hun eigenaars. Aan het hoofd van de groep staat de pientere terriër Max. Zijn positie komt in gevaar wanneer zijn bazin thuiskomt met de slordige bastaard Duke. Al gauw belanden de twee op straat. Daar ontdekken ze het gemene plan van het schattige konijn Sneeuwbal. Hij leidt een groep huisdieren die wraak wil nemen op de baasjes, die de dieren hebben achtergelaten. Ondanks hun verschillen, zullen Max en Duke moeten samenwerken om daar een stokje voor te steken.

Movieaddicts.nl over Huisdiergeheimen
In Huisdiergeheimen zit er een mooie balans tussen leuke gesprekken, scherpe en dubbelzinnige opmerkingen (vaak meer voor het volwassen publiek) en slapstick. Het verhaal is op zich niet hoogstaand, maar biedt genoeg houvast voor goed anderhalf uur aan top vermaak voor het hele gezin. Voorafgegaan door een fantastische short met uiteraard de Minions in de hoofdrol doet Illumination wederom waar ze goed in zijn en dat is het publiek vermaken.

   I, Daniel Blake

Datum: 15 april 2017 – 20.30 uur

Daniel Blake, 59 jaar, heeft voornamelijk gewerkt als timmerman in het noordoosten van Engeland.

Nu heeft hij voor het eerst in zijn leven de hulp van de overheid nodig, omdat hij ziek is. Via de sociale dienst komt hij in contact met alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen. Daniel en Katie bevinden zich allebei in een niemandsland en zitten verstrikt in de bureaucratie van het huidige Groot-Brittannië. Maar ze hebben steun aan elkaar en vinden zo samen hun waardigheid terug.

Filmtotaal over I, Daniel Blake
I, Daniel Blake, goed voor een Gouden Palm in Cannes, laat een krachtige indruk achter. De film toont Loach opnieuw in topvorm als voorvechter voor de genegeerde massa, in een sociaal drama dat uitstekend de balans vindt tussen zwaar drama en zwarte komedie.
….
De troef van I, Daniel Blake is de keuze om de titelfiguur niet door een regulier acteur te laten vertolken, maar door een komediant. Hoofdrolspeler Dave Johns heeft een lange staat van dienst als stand-upcomedian, maar maakt hier zijn speelfilmdebuut. Zijn sublieme komische timing, gepaard met zijn innemende voorkomen, staat garant voor een uitstekende vertolking, een herkenbaar alledaagse verschijning en een oase van gezond verstand in een surrealistische wereld vol verwarrende regeltjes.


<< Kalenderarchief    << Nieuwsarchief