Zondag 23 juli 2017 14.00 uur: Muziekfeest met het Ricciotti Ensemble

Ricciotti Ensemble zet 30-jarig jubileum BBKK op 23 juli extra luister bij

Er was op de bankrekening van de BBKK nog wat geld geparkeerd door de aparte Stichting Bathmense Kunst Biënnale (SBKB), dat was overgebleven van de vier grootse Kunstbiennale’s die deze stichting in het verleden heeft georganiseerd.

Het leek het bestuur van deze stichting, in nauw overleg met het BBKK bestuur, een prachtig gebaar om een opvallend muzikaal evenement voor de Bathmense bevolking te organiseren. Het lukte om het befaamde Ricciotti Ensemble daarvoor te strikken.

Dit ensemble werd in 1970 opgericht als straatsymfonieorkest met het doel muziek voor een breed publiek zo toegankelijk mogelijk te maken. De optredens zijn dan ook vaak nogal onconventioneel.

Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland en zo maakte het Ricciotti Ensemble tournees naar onder andere Polen, België, Frankrijk, Spanje, Rusland, Suriname, Zuid Afrika, Zweden, Portugal, Roemenië, Marokko, Curaçao en Ierland. Deze zomer staat een tournee door Schotland op het programma en daarom zal het optreden in Bathmen een Schots tintje hebben. Zoals de muziekkeuze van het Ricciotti Ensemble bijzonder is, is het ook in ander opzicht een bijzonder orkest. De jongelui dragen geen uniform, gebruiken geen geluidsversterkers en treden op de gekste plekken op. Voor hen weinig concertzalen, maar meestal zijn straten, pleinen, maar ook bij voorbeeld boten die door de Giethoorns grachten voeren hun podia.  Graag spelen ze ook in tehuizen, gevangenissen en op andere plekken waar mensen niet of nauwelijks met muziek in aanraking komen.

Het programma in Bathmen op 23 juli:

– 14.00 uur Optreden Ricciotti Ensemble op het voorplein van verzorgingshuis ’t Dijkhuis aan de Gorsselseweg 2

– 15.00 uur Toer door Bathmen in 3 huifkarren, getrokken door 3 oude tractoren.   Op diverse plekken stopt de karavaan om lekker muziek te maken

– 16.00 uur Eerste optreden op de Brink

– 16.45 uur Pauze – 17.00 uur Tweede optreden op de Brink

– 17.45 uur Einde van het Ricciotti Ensemble optreden

Ook een aantal musici uit Bathmen zullen een rol spelen bij de optredens van het Ricciotti Ensemble.

Omdat bij een 30-jarig jubileum een cadeau hoort, zijn alle optredens gratis bij te wonen. We rekenen op veel belangstelling bij dit grootse muziekfestijn! Neem ook vooral familie, buren en vrienden mee om te genieten van dit onorthodoxe concert.

Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar tegen betaling van 1 euro, dus als u verzekerd wilt zijn van een stoel breng hem zelf mee.

Bij slecht weer wijken we uit naar Cultuurhuus Braakhekke.

De SBKB bestuursleden:

Astrid Pool

Quirine van Asperen de Boer

Ben Ploeger

Evert van de Weg


<< Evenementenarchief    << Evenementenkalender    << Home